Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.546.840

Místo kde měl dlužník trvalý pobyt - oprávněnost exekuce, pokud dlužník zde už nebydlí

Odesláno: 
Otevřeno 1004 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chtěla bych se jen informovat ohledně jedné rodinné záležitosti. Brzo se s partnerem budeme stěhovat do domu, který patřil jeho rodičům a oni naopak půjdou do domu, který je přítele. Nevím, jestli je to důležité, ale na dům po rodičích bude zástavní právo (přítel si bral hypotéku). A nás zajímá, jestli je možné, aby k nám domů přišel exekutor, kvůli dluhům přítelova bratra, které si nadělal v době, kdy měl na stejné adrese (a ještě stále má, teprve bude změna trvalého pobytu na Městský úřad), kam půjdeme my, hlášen trvalý pobyt?
Přijde mi to jako nesmysl, ale pokud nebude platit splátky, jak to po něm budou vymáhat, když bude mít tr. pobyt na úřadě a o změně adresy oni nebudou ani vědět? A půjčku si bral "s naší adresou"? Jen se bojím, aby po mně někdo nežádal od věcí v domě účtenky atd… Doufám, že jsem to napsala srozumitelně, moc děkuji za čas a odpověď. … JN
 
Zdravím Vás, bohužel se to nedá zcela vyloučit, neboť exekutoři občas zkouší navštívit povinného na poslední adrese trvalého pobytu předtím, než se odstěhoval do sídla ohlašovny "tzv. na úřad", proto bych tyto účtenky, smlouvy, faktury, dodací a záruční listy a jejich ověřené kopie měla raději po ruce pro všechny případy. V tomto případě mám však za to, že exekutorovi či vykonavateli postačí sdělení, kde se přítelův bratr zdržuje, a to jen pokud se exekutor rozhodne pro exekuci movitých věcí povinného (přítelova bratra). Pokud přítelův bratr (povinný) pracuje a má účet je pravděpodobné, že exekuce bude provedena srážkami ze mzdy nebo blokací jeho účtu.