Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.534.027

Svatba v insolvenci a exekuci - hrozí zabavení peněz na účtu manžela, manželky?

Odesláno: 
Otevřeno 994 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
přítel je v insolvenci již 2014-2016 a já mám několik exekucí a přítel řešil že až splatí insolvenci, že by jsme se vzali nebo i dříve, ale mám problém že vzhledem k tomu že nemám žádný majetek a ani příjem, tak zda muže exekutor zabavit jeho účet i výplatu a nebo jestli lze se tomu nějak vyhnout když mi exekuce nařídili před svatbou.
A mám ještě otázku když nejsem schopna jakýmkoliv způsobem své dluhy splatit hrozí mi vězení?
Děkuji za odpověď Simona
 
Zdravím Vás, nyní bude nutné počkat až Váš přítel splatí svoji insolvenci a poté můžete o oddlužení požádat i Vy, sice uvádíte, že nemáte žádný majetek, ten mít při oddlužení až tak nemusíte. Důležité je, abyste měla příjmy, popřípadě, zda byste s pomocí přítele dali dohromady, to, že by Vaše příjmy, tedy i s darem od přítele či rodičů nebo sourozenců stačily na to, že byste byla schopna uhradit z těchto (i navýšených příjmů) alespoň 30% pohledávek Vašich nezajištěných věřitelů + odměnu insolvenčního správce ve výši 65.340,- Kč.
Svatbu Vám v žádném případě nedoporučuji, jednak nemáte peněz nazbyt a za druhé, kdybyste se vzali, skutečně, a to docela reálně riskujete exekuční postih Vašeho manžela. Závěrem Vás potěším žádné vězení pro dlužníky neexistuje a pouhá skutečnost, že nejste schopna uhradit své dluhy nemůže sama o sobě vést k odnětí svobody (s výjimkou neplnění vyživovací povinnosti k nezletilému dítěti, což je trestným činem).