Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.591

Ručení u dlužníka který má insolvenci, oddlužení, osobní bankrot - co má dělat ručitel dluhu?

Odesláno: 
Otevřeno 766 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2012 jsem bratrovi podepsala ručitelství na překlenovací úvěr ze stavební spoření u spořitelny Wüstenrot.
2015 jsem zjistila dluh, se spořitelnou Wüstenrot jsme se domluvili na splátkovém kalendáři nyní proběhla platba 11/2016 a poslední by byla 12/2016 a pak už jen částka klasická bez splátkového kalendáře. Ale nyní mi přišel dopis o odstoupení od smlouvy ze strany spořitelny, kvůli zahájení insolvenčního řízení mého bratra. Částka není malá a mám tři varianty ke splácení.
1. Půjčit si za výhodný úrok u jiné banky a splácet svou novou půjčku a zaplatit Wüstenrotu rovnou vše.
2. zaplatit u Wüstenrotu 5000 Kč/měsíc s tím že po uplynutí 30 měsíců zaplatím znovu úroky.

Můžete mi pomoci zda mám šanci jak se bránit?
Podepsala jsem ručitelství, moje snaha z roku 2015 byla ohledně komunikování se spořitelnou a následného stanovení splátkového kalendáře ale přeci po mé osobě nemohou chtít další úroky po dobu splácení cílové částky = dluhu?
Děkuji za vstřícnost a rychlou odpověď.
 
Zdravím Vás, být Vámi tak s tímto problémem a se všemi listinami od Wustenrot stavební spořitelny bych se poradila s advokátem na co nejlepším postupu v této věci. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz.
Mám totiž za to, že Wustenrot jako věřitel tuto svoji pohledávku za Vašim bratrem do insolvence řádně přihlásí. Proto bych tedy osobně se poradila s advokátem, je tedy jasné, že jako ručitel budete muset něco hradit, ale mám za to, že jsou zde důvody alespoň pro odpuštění úroků, které po Vás Wustenrot stavební spořitelna požaduje.