Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.518.898

Splácení dluhu v insolvenci - dostane věřitel celou částku zpět?

Odesláno: 
Otevřeno 1020 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2015 a 2016 som brala půjčky znamej. Plati mi to v měsíčních splátkách na muj účet. Teraz chce dělat insolvence a dát tam i tento zavazek vuči mne. Chtěla by vědět co to promne znamena - budu cela vyplácena, budu v registru, co vlastně mám čekat.
Předem děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, pokud Vaše známá skutečně podá insolvenční návrh, budete muset měsíční splátky dle smlouvy o půjčce hradit sama. Dále se můžete přihlásit jako věřitel do insolvenčního řízení ve věci Vaší známé. Je tedy nutné bedlivě sledovat insolvenční rejstřík, stránky http://www.justice.cz
Navíc na těchto stránkách je možné stáhnout jediný platný formulář pro přihlášku pohledávky do insolvence a dále je nutné u společnosti u které jste si půjčku pro známou brala zjistit zůstatek dluhu, což je pohledávka, kterou vůči známé do insolvence přihlásíte, Jako přílohu přiložte onu smlouvu o půjčce a vyčíslení dlužné částky věřitelem. Jen dodávám, že lhůta pro podávání přihlášek pohledávek do insolvence je maximálně do 30 dnů od rozhodnutí o úpadku a zmeškání této lhůty nelze prominout.
Pokud se řádně do insolvence přihlásíte a Vaše pohledávka bude uznána a zjištěna, Vaše známá Vám bude tuto pohledávku splácet v rámci insolvence, kdy by Vaše pohledávka měla být známou uhrazena minimálně ve 30% a maximálně zcela, a to dle možností a příjmů Vaší známé.