Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.547.018

Exekutor požaduje dvojí zaplacení exekuce - jak se bránit?

Odesláno: 
Otevřeno 1027 x
1 odpověď
 
Dobrý den, přišla mi exekuce na plat v polovině října 2016, která nabyla právní moci roku 2012 na dlužnou částku u pojišťovny u které jsem měla pojistku. Dluh už jednou prošel exekucí tudíž je zaplacen.
Bylo mi to ztrháváno z platu z minulého zaměstnání, kde jsme byli vyrozuměni o zaplacení dlužné částky, tudíž o ukončení exekuce. Teď to má jiný exekutor a chce tu částku zaplatit znovu. Volala jsem panu exekutorovi, ten se ke mě choval arogantně a odmítavě, na můj dotaz mi odpověděl, že mám platit.
Prosím poraďte mi jak mám postupovat.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, pokud jste si zcela jista, že tato exekuce již byla zcela uhrazena a vymožena u jiného exekutora (tedy, že je shodný exekuční titul, období, za které se pojistné vymáhá), tak Vám doporučuji k druhému exekutorovi podat v souladu s ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. g), písm. h) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.) návrh na zastavení exekuce. V tomto návrhu bych argumentovala tak, že tato pohledávka je v současné době již podruhé exekučně vymáhána, kdy poprvé byla úspěšně vymožena soudním exekutorem … , Exekutorský úřad. dne. , což dokládáte úředně ověřenou kopií rozhodnutí o zastavení exekuce ze dne. S ohledem na tuto skutečnost tedy máte za to, že stejná pohledávka nemůže být dvakrát exekučně vymáhána, a jsou zde tedy dány zákonné důvody pro zastavení exekuce dle ust. § 268 odst. 1 písm. g), písm. h) občanského soudního řádu a proto tedy navrhujete zastavení této v pořadí druhé exekuce, kterou je vymáhána již jedenkrát zcela uhrazená pohledávka oprávněného. Poté je jen nutné čekat jak bude o Vašem návrhu na zastavení exekuce rozhodnuto.