Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.930

Prodej podílu nemovitosti v exekuční dražbě - práva nového majitele spoluvlastnického podílu

Odesláno: 
Otevřeno 792 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak postupovat v následující situaci: Vlastníme nemovitost, která patří více vlastníkům (rodinným). Já mám 2/3 a tři vlastníci po 1/6. Na jednoho vlastníka byla podána exekuce a bohužel se tato 1/6 prodala v exekuční dražbě. Nový vlastník (majitel nějaké firmy) nabídl odkup dalších 2/6 menšinovým vlastníkům. Ti souhlasili. Jaký je právní postup v dané věci, je možné provést odkup bez mého souhlasu? A jaká je nyní možnost, prodat nemovitost? Musí souhlasit i nový vlastník nebo mohu rozhodnout sama jako většinový vlastník o prodeji celé nemovitosti s následným vyplacením novému vlastníkovi?
Moc děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, tento dotaz již s exekucí přímo nesouvisí, neboť se již jedná o problémy s jedním či ostatními spoluvlastníky. Mám za to, že v tomto případě je nejlepší se poradit přímo s advokátem, který by Vaše zájmy jakožto spoluvlastníka ochránil. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz. Nebo tento dotaz můžete položit i kolegům, kteří se zde zabývají občanským právem. Mám za to, že Vám budou kolegové schopni poradit lépe než já.
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/dotaz/. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.