Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.518.624

Doplacení exekuce - jak požádat o zrušení exekuce na plat, mzdu?

Odesláno: 
Otevřeno 1113 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
v pátek 14.10.2016 mi volala mzdová účetní, že mi na výplatu byla udělena exekuce od syna (v zastoupení otcem). Já jsem nebyla zatím nijak exekutorem obeznámena, že je na mě podána exekuce. Bývalý mi poslal dopis, že mu dlužím na alimentech (došlo k navýšení alimentů), kde neuvedl o jakou částku se jedná, tak jsem mu odepsala, že dlužnou částku, napsanou soudem v rozsudku jsem mu zaplatila na účet.
Jak se mám bránit?
Jak je možné, že můj zaměstnavatel ví víc než já?
Co mám udělat, aby jsem nic neplatila a své jméno v práci očistila.
Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, to, že byl exekuční příkaz k provádění srážek ze mzdy doručen Vašemu zaměstnavateli dříve než Vám, je patrně proto, že zaměstnavateli byl tento exekuční příkaz doručován do datové schránky, tedy byl mu doručen velmi brzy po jeho vydání a Vám bude doručen klasicky poštou, proto ta prodleva.
K oprávněnosti či neoprávněnosti exekuce uvádím, že zde je nutné mít v rukou veškeré listiny a až na základě jejich prostudování je možné činit závěry o oprávněnosti či neoprávněnosti exekuce.
Pokud jste však dlužné výživné nebo jeho část již uhradila je možné podat k soudnímu exekutorovi návrh na zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. g) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). Mějte však na paměti, že úhradu této částky je nutné doložit, ať již výpisem z účtu, kopií ústřižku složenky, příkazem k platbě, potvrzením o platbě z bankomatu.