Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.447.315

Exekuční příkaz k prodeji nemovitosti manželů - spoludlužnictví v manželství

Odesláno: 
Otevřeno 2198 x
5 odpovědí
 
Dobry den, chci se zeptat když na katastru nemovitosti mám

Omezení vlastnického práva
Typ
Exekuční příkaz k prodeji nemovitosti
Nařízení exekuce - S**** Alena
Zahájení exekuce - S**** Martin

Tak exekuční příkaz k prodeji je na Martina? Popř. kde zjistím na koho to je? A kolik dluží? děkuji!
 
Zdravím Vás, exekuční příkaz k prodeji nemovitosti je rovněž vždy na některého vlastníka nemovitosti jehož jméno je uvedeno v tomto zápisu, stejně jako jméno soudního exekutora, který tento exekuční příkaz vydal.
 
Děkuji za Vaší reakci. moc si toho v téhle situaci vážím.

prosím Vás kde se dopátrám jméno soudního exekutota? na http://nahlizenidokn.cuzk.cz/ jsem to nenašel. popř. jak mám postupovat? jedná se o Babičku a Dědu. jsou neschopní nadále situaci řešit sami, chtěl bych jim pomoct a odlužit je. jen jsem právně nevzdělaný. DĚKUJI!
 
Zdravím Vás, v tomto případě bude nutné zajít na poštu a v rámci skužby czech-point zažádat o výpis z příslušného LV (listu vlastnictví), zde je však nutné uvést např. číslo popisné nemovitosti a kde nemovitost leží nebo jméno vlastníků. Vše byste již měl vyčíst z onoho úplného výpisu z listu vlastnictví. Pokud budete chtít kontaktovat soudního exekutora tak tak učiňte po dohodě s povinnými a je lepší, aby byli při tom, protože exekutoři velice neradi sdělují informaci jiným osobám než povinným, popřípadě je možné exekutora písemně požádat o vyčíslení celkové dlužné částky, ale tuto žádost by měli podepsat povinní, popřípadě je možné, aby Vám povinní (babička a děda) udělili písemnou plnou moc, na jejímž základě byste je mohl v rámci exekuce zastupovat, a tedy i jednat s příslušným soudním exekutorem.
 
Děkuji jsem zase o krok dál.

Dluh jsem odeslal a teď na CUZK.CZ na mě blikla nová kolonka!

U nemovitostí byla vyznačena plomba
Řízení, v rámci kterých byl k nemovitosti zapsán cenový údaj
Objekt je dotčen změnou právního vztahu: Z-4872/2016,

Učastníci řízení
Kubis Marcel, Mgr. - soudní exekutor Soudní exekutor
Děda Josef Povinný

omlouvám se ale jsem opravdu nervozní : / DĚKUJI!
 
Zdravím Vás, v tomto případě je exekuční příkaz vydán soudním exekutorem Mgr. Marcelem Kubisem, Exekutorský úřad Šumperk. Proto Vám doporučuji tohoto exekutora kontaktovat, ale je dobré, aby tuto žádost o vyčíslení dlužné částky povinní podepsali. Popřípadě je možné, aby Vám prarodiče udělili písemnou plnou k jejich zastupování v exekučním řízení, a poté můžete jednat přímo se soudním exekutorem právě Vy.