Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.865

Zastavení exekuce pro nemajetnost a další exekuce

Odesláno: 
Otevřeno 1081 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Prosím o radu co mám dělat. Přišlo mi od soudu zastavení exekuce k vůli nemajetnosti, ale asi za týden mě přišlo že mám dluh ihned vyrovnat do 3 dnů. Je to velká částka jedná se o Cetelem. Tenhle dluh bohužel mám na mzdovém oddělení čekal až bude v pořadí protože mám bohužel ještě 1 exekuci. Prosím jak se mám zachovat. Moc děkuji za odpověď.
Hezký den.
 
Zdravím Vás, z toho co píšete je zřejmé, že máte více exekucí. Bohužel neuvádíte jaká exekuce byla zastavena pro nemajetnost stačí uvést název oprávněného. Já skutečnš nevím, kolik máte kde exekucí a neznám ani jednotlivé oprávněné.
Jedno Vám však sdělím, byla-li jedna exekuce zastavena pro nemajetnost, tak vymáhání té zastavené exekuce končí právní mocí usnesení o zastavení exekuce. Jsou-li v pořadí další exekuce téhož povinného, tak budou vymáhány dle svého pořadí, tak jako by ta co byla zastavena již nebyla.
Pokud jste skutečně nemajetný, je tedy nutné podat návrhy na zastavení exekucí u všech soudních exekutorů, které Vaše exekuce vedou a poté čekat jak o těchto návrzích bude rozhodnuto. Pokud tak neučiníte, tak Vám budou prováděny srážky ze mzdy na další exekuci, která je v pořadí po té co byla zastavena pro Vaši nemajetnost.