Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.520.080

Dluh vzniklý v průběhu insolvence - zaplatit dluh nebo ne?

Odesláno: 
Otevřeno 1302 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Mám na Vás dotaz. byl jsem v insolvenčním řízení, které mi skončilo a v srpnu 2016 nabylo právní moci. Dnes (09.09.2016) mi přišel dopis od právníka, že mám dluh vůči pojišťovně za povinné ručení 4000 Kč.
Na podzim 2015 jsem koupil od známého auto a, protože jsem objevil velké závady, auto jsem mu po třech týdnech vrátil. Samozřejmě jsem uzavřel povinné ručení. Po vrácení auta zpět, jsem emailem kontaktoval společnost e-pojisteni.cz , která toto zprostředkovala s tím, že již auto nemám a auto je trvale vyřazeno z provozu. Bohužel jsem nekontaktoval přímo příslušnou pojišťovnu.
Chtěl bych se zeptat jak dále postupovat. Mám zaplatit dluh (i s penále), když jsem byl v té době v insolvenci?
Děkuji za odpověď, JK
 
Zdravím Vás, jelikož se jedná o dluh po úpadku je nutné celou dlužnou částku příslušné pojišťovně uhradit. Jedině, že by se jednalo o dluh před prohlášením úpadku, a bylo by vydáno rozhodnutí o osvobození od placení pohledávek před úpadkem, tak toto rozhodnutí můžete okopírovat a zaslat příslušné pojišťovně. Vzhledem k tomu, že oddlužení standatdně trvá několik let, mám spíše za to, že dluh budete muset celý uhradit.