Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.536.154

Předlužené dědictví odmítnuté otčímem (novým manželem matky) - přechází dluhy na děti matky?

Odesláno: 
Otevřeno 1436 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
01/2015 mi zemřela máma a byli jsme předvolaní kvůli dědictví. Nejsem si jist, zda se můj nevlastní otec, který byl s mamkou ženatý dědictví vzdal. Moje máma měla v dědictví jen dluhy. Pokud se ho vzdal, znamená to že dědictví zaniklo úplně a já dluhy po mámě nezdědím nebo se to týká jen otce? Chtěl bych se zeptat na tom místě, kde se to řešilo ale vím jen, že to bylo na Praze 6 ale nevím kde.
Bydlíme na Praze 10 a soud z Prahy 10 to posílal někam na tu Prahu 6.
Dá se nějak zjistit, který soud přesně to dědictví řešil?
 
Zdravím Vás, dědictví většinou řeší ten soud v jehož úzegyně mním obvodu zůstavitel buď žil nebo zemřel. Tento dotaz se však netýká exekuce, bude proto lepší, když jej položíte kolegyni, která se zde zabývá dědictvím. Mám za to, že když se někdo dědictví vzdá, tak se to týká jen osoby a ostatní by se museli rovněž dědictví vzdát, ale bude lepší když se zeptáte kolegyně, která se zabývá přímo otázkami spojenými s dědictvím.

Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/dotaz/. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.