Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.755

Exekuce na nemajetného dlužníka - co je možné zabavit?

Odesláno: 
Otevřeno 1019 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2013 jsem prodala akvárium na splátky za 35.000 Kč. Dotyčný bohužel nesplácel, tudíž jsem se obrátila na soud. Byla mi uznána na dotačného exekuce. Bohužel jsem zatím neviděla stále ani korunu, jelikož údajně nic nemá.
Je možné s tím dále něco dělat? Nebo pouze mohu čekat? Nerada bych, aby se najednou ozval s tím, že exekuce byla promlčena. Právnička mi vždy jen odpoví, stále ho hlídáme, ale stále nic. Děkuji velice za odpověď. KL
 
Zdravím Vás, pokud byste o povinném věděla, že nepř. podniká nebo má automobil, který je psaný na něj, tak poté je možné toto exekutorovi říci a už by "bylo z čeho brát". Pokud by tomu tak nebylo, tak bohužel není z čeho brát. To víte, někteří povinní buďto skutečně nic nemají nebo "v tom umí chodit". On totiž povinný může užívat spoustu věcí, ale pokud je nevlatní, tak má oprávněný smůlu. Pokud povinný nepracuje nebo nepobírá důchod, tedy příjem ze kterého je možné provádět srážky, tak je to problém. Ze sociálních dávek totiž nelze nic srážet. Máte dvě možnosti buď čekat až to povinného přestane bavit nebo se co nejvíce snažit zjistit o jeho majetkových poměrech a tyto informace předat exekutorovi. Exekutoři si sami cca 1x za 6 měsíců sami provádějí lustraci majetkových poměrů povinného. Nemá povinný nějaké spoření, penzijní, stavební, … ? Na to exekutor rovněž může jít.