Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.253

Exekuce a přivýdělky na dohodu (DPČ, DPP) - jak zjistí exekutor zaměstnavatele?

Odesláno: 
Otevřeno 2366 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám dotaz týkající se exekucí a živnostenského listu. Pracuji nyní na DPP a mám možnost přejít na živnostenský list, kde budu mít dvojnásobek peněz. Mám adresu na MÚ (bezdomovecký trvalý pobyt), a jediný způsob je, že si budu muset zařídit virtuální sídlo a na něj ŽL. Je proti mě vedeno několik exekucí, ale chci je zaplatit celé - nechci osobní bankrot.
Mám ještě DPČ u jiné firmy, kde mi strhávají z platu exekuce. Nicméně u této firmy (DPČ) je to jen nárazově - když potřebují pracuji - nepravidelný příjem). Chci se tedy zeptat, zda mohu si zřídit ŽL na tu první práci (na virtuální sídlo), a z toho platit po částech ty exekuce?
Mohou exekutoři vypátrat firmy, když budu na ŽL firmu, pro, kterou budu pracovat a mají právo jim říci o strhávání peněz - když se bude jednat o práci na spolupráci na ŽL - nebo ne? Jedná se o práci callcentra doma.
Když jsem komunikovala s exekutory, vždy po mě chtěli hned celé částky - dohromady cca asi 250 000 Kč, nechtěli přistoupit na splátky, splátkový kalendář. Je nějaká reálná šance, že pokud bych se obrátila na nějakého advokáta či právníka, nebo kdo to řeší, dohodl by se se všemi na splátkovém kalendáři? Mě jako obyčejnou osobu nechtějí vyslyšet. Jinak řečeno co pro mě z toho plyne, když budu mít ŽL na virtuální sídlo vs. exekutoři.
Moc děkuji.
 
Zdravím Vás, pokud budete mít další příjem z podnikatelské činnosti, je nutné po doručení exekučního příkazu o provádění srážek i z tohoto příjmu, provádět srážky i z tohoto příjmu, což znamená, že se všechny Vaše příjmy sečtou a z nich se provedou srážky, které poukážete exekutorovi.
Zastoupení advokátem by se mohlo hodit, ale ani v tomto případě není úspěšnost zcela zaručena, ale je dosti zvýšená. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz.