Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.447.809

Rozsudek od soudu a exekuce

Odesláno: 
Otevřeno 854 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak mám dále pokračovat, kdxž jsem vyhrála soud se svým bývalým zaměstnavatelem (rozsudek je z konce března 2016) a on mi do dnešního dne nevyplatil ani korunu z dané částky, na kterou mám nárok.
Prosím o radu, kam se obrátit, aby mi byla tato částka vyplacena. Nejspíš to nepůjde jinou cestou než přes exekuci.
Jedná se o podnikatele, nevím zda v současné době ještě podniká.
Mám se znovu obrátit na soud nebo na nějakého soukromého exekutora popř. soudního exekutora. Prosim poraďte mi co by bylo pro mě nejlepší. Předem moc děkuji za odpověď
S přáním hezkého dne
Hoffmannová Věra
Email: V.Hoffmannova@seznam.cz
 
Zdravím Vás, v tomto případě bude nejlepší se obrátit přímo na soudního exekutora. Kontakty na soudní exekutory lze nalézt na stránkách Exekutorské komory ČR, tj. na http://www.ekcr.cz, odkaz seznamy - seznamy exekutorů. Soudní exekutoři dnes (04.09.2016) sídlí v každém větším městě. Nejdříve bude nejlepší se s daným exekutorem dohodnout blíže na podmínkách provedení exekuce - např. záloha a její platba. Poté bude nutné k tomuto exekutorovi podat návrh na nařízení exekuce, který se podává dvojmo. Jeho přílohou je pravomocný a vykonatelný exekuční titul (tj. soudní rozhodnutí, jehož exekučního vymáhání se domáháte s doložkou právní moci a vykonatelnosti). Tyto doložky Vám vyznačí příslušný soud, který rozhodnutí vydal. Dále jen stačí napsat, že povinný tuto soudně uloženou povinnost nesplnil, a to buď zcela, tedy neuhradil nic nebo částečně (uhradil jen část pohledávky ve výši. , - Kč). Jelikož exekuční titul je pravomocný a vykonatelný, a povinný tuto povinnost nesplnil, a to ani částečně, tak je nutné, aby na majetek povinného byla neřízena exekuce. Provedením exekuce, nechť soud pověří … , soudního exekutore, Exekutorský úřad.
Bude nejlepší se obrátit na exekutora, neboť ten může provést exekuci všemi způsoby provedení exekuce dle svého uvážení. Soud by provedl výkon rozhodnutí, a to jen tím způsobem, který by navrhl oprávněný. Proto je soudní exekutor jasná volba v těchto případech, kdy přesně neznáte majetkové ani osobní poměry povinného.