Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.447.197

Exekuce a rozhodčí řízení s vyčíslením pokuty rozhodcem

Odesláno: 
Otevřeno 1181 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
můj dotaz se týká společnosti ProfiCredit. Byla u mě vykonána exekuce v souladu s právními předpisy včetně příslušenství. Zhruba po 4 měsících po mě ProfiCredit opět chce zaplatit částku za pokutu při dohodnutém splátkovém kalendáři. Nemělo být toto součástí příslušenství? Najednou se objeví rozhodce, který rozhodl, že mám zaplatit pokutu, která byla součástí půjčky, kde byl navržen splátkový kalendář, který nebyl dodržen a proto došlo k exekuci, která je v tuto chvíli ukončena, přesto bylo rozhodnuto o zaplacení pokuty. Je toto přípustné a není to v rozporu s dobrými mravy, pokud již v tomto případě došlo k pravomocnému rozhodnutí?
 
Zdravím Vás, zde by bylo nutné vidět všechny listiny, které máte k dispozici a až poté vyslovit relevantní právní názor. Neměl jste u této společnosti více závazků, třeba dva úvěry. Pokud by jste měl dva úvěry a rozhodnutí bylo vydáno jen u jednoho z nich, a toto rozhodnutí bylo předáno k exekučnímu vymáhání a dlužná částka byla vymožena. Tak by bylo možné poté vymáhat ui druhý závazek.
Pokud by se jednalo jen o jeden závazek ta, se mi prostup společnosti Profi credit nezdá jako příliš v pořádku, ale jak jsem již uvedla, musela bych vidět a prostudovat všechny listiny, což bohužel nebude možné. Proto Vám mohu doporučit, abyste v této věci kontaktoval advokáta, kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. K advokátovi si s sebou vezměte všechny listiny, které se závzaku (závazků) u společnosti Profi credit týkají.
 
Dobrý den, děkuji za odpověď. Jedná se o jednu půjčku a tato pokuta byla vyslovena v té době, kdy jsem žádal o splátkový kalendář, který jsem nedodržel. Ovšem mam za to, že právě tyto pokuty a vše kolem te jedné půjčky by měly být součástí příslušenství. Proto se mi zdá tento krok jako neadekvátní a vyhrožování další exekuci když už bylo jednou rozhodnuto mi přijde jako neakceptovatelné chování a už vůbec nechápu postup Mgr. XY a jejího rozhodnutí v rozhodčím řízení.
 
Zdravím Vás, bohužel když si sjednáte splátkový kalendář, který nedodržíte, musíte počítat se sankcí. Nicméně, je-li tento závazek již jedenkrát vymáhán měl by být dle mého názoru vymáhán jako celek, tedy včetně sankcí za porušení smlouvy. V opačném případě lidé ztrácejí jistotu a přestávají se ve věci orientovat. Je-li skutečně pravda to co píšete, vyhledala bych pomoc advokáta, neboť toto jednání a tuto sankci stejně jako Vy shledávám v rozporu s dobrými mravy. K advokátovi si prosím vezměte všechny listiny, které k věci máte. Kontakty na advokáty naleznete na http://www.cak.cz nebo na http://www.advokatikomora.cz