Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.537.071

Konec, ukočení exekuce - posílá exekutor dopis a vyúčtování exekuce, exekučního řízení?

Odesláno: 
Otevřeno 1703 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
syn s rodinou má u mě trvalý pobyt, přišlo usnensení o postoupení exekuce jinému oprávněnému, nějaké společnosti. Exekekuci má syn údajně zapalacenou, ukončenou.
Dotaz: posílá exekutor, ukončení o exekuci a výčet splacených Kč, vč. prodeje pozemku, nemovitosti atd. jak zjistit stav účtu exekuce, máme obavy, o vymáhání exek. 2x. díky, host 666
 
Zdravím Vás, nejlepší je požádat příslušný exekutorský úřad o vyčíslení celkové dlužné částky ideálně k nějakému datu, napři ke konci měsíce. Exekutoři toto povinnému většinou ochotně sdělí a Vám či synovi bude jasné na čem jste.
 
Děkuji, situace se má jinak, exekutor v r. 2011 zaslal exek. výměr na pozemky, syn vlastnil 1/8,, na katastru nem. byla změna,, takže pozemky se prodaly,, od r. 2011 napřišlo od exekutora žádné vyrozumění, ani kontakt-v podobě vyčíslení zůstatku exekuce-případně splátkový kalendář, exek. na mzdu atpod. prostě nic, syn měl za to, že je exek. zaplacena a víc se nezajímal, až ted po 5 letech, kdy přišlo useneení o převodu na jiného oprávněného, a to původní spol. u které měl, syn dluh se dohledáním a telef. do kanceláře exek. dozvěděl, že dluh trvá,, takže 5 let exekutor nekomunikoval, nevymáhal, a úroky rostly, neuvěřitelné, je to zanedbání, liknavost nebo záměrmjak je toto ošetřeno a co s tím,, podat stížnost na exek. komoru-? podat odvolání nebo obráti se na soud? , kdy je možno dluh odpustit, promlčet,, přijde mi to jako pěkná lumpárana šmejdi mají zelenou: ? a mladá rodina bude kolik let plati šmejdům: ? děkuji za odpověď a prominte mi, jsem rozčílená, jsou bezpl. právní poradny, ale jen osobní v Praze, Brně, nebo i jinde. Děkujihost 666
 
Zdravím Vás, je-li pravda vše co píšete a pokud Vám syn řekl vše a Vaše tvrzení můžete podložit důkazy, je zde důvod ke stížnosti na postup soudního exekutora, a to přímo na Exekutorskou komoru České republiky.
Bezplatné právní poradny, kde je možný osobní kontakt s právníky by měly být v každém větším městě viz. http://www.obcanskeporadny.cz/component/option,com_poradny/Itemid,8/view,poradny/.
 
Děkuji,
 
Za málo, rádo se stalo.