Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.445.105

Exekuce po insolvenci - exekutor Podkonický

Odesláno: 
Otevřeno 1561 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
dnes (12.08.2016) mi na účet přišla exekuce od p. Podkonického o kterém se zde již psalo. V lednu 2016 jsem ukončil úspěšně insolvenční řízení. Dnes (12.08.2016) mi na účet přišla exekuce kde chce po mně pan Podkonický náhrady exekučního řízení. Má na toto právo?
Insolvenční soud rozhodl že jsem řádně splnil povinnosti a tím se uspokojení všech zastavuje. DĚKUJI
 
Zdravím Vás zde hodně záleží na několika věcech. Za prvé na tom, zda byl JUDr. Podkonický řádně přihlášeným věřitelem, jehož pohledávka byla uspokojena v rámci insolvence. Pokud by tomu tak bylo stačilo by podat návrh na zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. g) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.) a dále je nutné přiložit rozhodnutí o splnění oddlužení a o osvobození od placení zbytku pohledávek.
Pokud by se jednalo o pohledávku po úpadku, je možné tuto pohledávku exekučně vymáhat, a to i po skončení insolvenčního řízení, protože na pohledávky po úpadku se rozhodnutí o splnění oddlužení ani o osvobození dlužníka od placení pohledávek nevztahuje.
 
Děkuji za odpověď, vše co jste popisoval jsem splnil nebyla to pohledávka po úpadku, mám ještě jeden dotaz. Usnesení od p. Podkonického mi dorazilo do datové schránky jiř 18.6., ale já zapoměl přístupové údaje a schránku jsem si obnovil až když dorazil exekuční příkaz. Můžu návrh na zastavení exekuce podat i když jsem se nestihl odvolat proti usnensení? Děkuji
 
Zdravím Vás, i když už je pozdě, přesto zkuste podat návrh na zastavení exekuce a přiložte k němu usnesení o splnění oddlužení a osvobození od placení pohledávek a následně jen vyčkejte jak rozhodne exekutor nebo soud o Vašem návrhu.