Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.517.548

Maření exekuce dlužníkem - přesměrování peněz, majetku a firmy na rodinné příslušníky

Odesláno: 
Otevřeno 1636 x
7 odpovědí
 
Dobrý den,
je to už více jak čtyři roky, kdy jsem vyhráli kontumačně soud nad zlodějskou firmou, která nás okradla o třicet tisíc korun za práci.
Dodnes ovšem nemáme finance, které nám právem náleží. Samozřejmě jsme marně vynaložili i finance za soudní řízení. Celkově naše pohledávka činí cca 60.000 Kč Kč a díky úrokům z prodlení roste.
Kauzu převzal exekutor, ale majitel firmy zakládá a vede své účty přes cizí soukromé osoby a firmu vede či vedla jeho dcera, která je oficiálně jednatelkou. Povinný již před dvěma roky obdržel Vyrozumění o provedení exekuce, právní moci exekučního příkazu a příkazu k úhradě nákladů exekuce.
Advokát ignoruje naše prosby o pomoc, chceme podat trestní oznámení. Nebo jak dále postupovat?
Děkuji.
 
Zdravím Vás, zde je nejlepší obrátit se přímo na exekutora, který tuto pohledávku vymáhá. Je totiž možné, že má-li i on podezření na trestnou činnost povinného (oné společnosti) bylo by možné podat trestní oznámení spolu s exekutorem. Nejlepší je však kontaktovat exekutora a s ním se dohodnout na dalším postupu v této věci. Dle výsledku konzultace s exekutorem lze postupovat dále.
 
Na exekutora jsem se obrátila marně již dvakrát. Přijde mi bezradnější než já. Média jsou plná bezohledných exekutorů a s chutí je kamenují. Ovšem v našem případu, zrovna jako naschvál, exekutor je bezzubý. Asi máme opravdu "štěstí" na řádného gaunera. V rejstřík podnikatelů je zřejmá jeho trestná činnost, ale exekutor ji zřejmě nevidí, přestože byl upozorněný.

Děkuji za radu, bohužel mi neposloužila.
 
Zdravím Vás, tak zde bude nutné vyhledat advokáta, který se zabývá trestním právem, ale k tomuto advokátovi je nutné přinést i nějaké důkazy o trestné činnosti povinného a nejen pouhé domněnky, protože i trestní oznámení musí určité důkazy obsahovat. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Víte, když povinní dobře ukryjí svůj majetek tak skutečně není kde brát. Psala jste, že povinným je obchodní společnost, tak by zde připadala v úvahu exekuce postižením obchodního podílu této společnosti. Více již nevymyslím. Bohužel ne vždy je v našich silách uspokojit tazatele.
 
Advokáta již máme, řeší sedm let zahnívající korupční kauzu ohledně devastace našeho domu černou stavbou souseda. Toto je jen takový "bonus" navíc. Vymahatelnost práva je v naší republice velmi mizivá. Přesto Vám děkuji za Vaši snahu.
 
Zdravím Vás, měla jsem na mysli advokáta, který se specializuje přímo i na trestní právo.
 
Dobrý den,
dnes jsem mluvila opět s ex. úřadem. Firma je založena na právnickou osobu a byla vyčištěna od veškerého majetku movitého i finančního. Vymahatelnost je prakticky nulová a nepomůže ani právník se specializací na trestní právo. Podávat trestní oznámení je dle nás zbytečné, policie zcela jistě odloží. Obrátíme se na tedy na vymahačskou firmu. Vidíme to jako poslední možnost. Děkuji za Vaši ochotu.
 
Zdravím Vás, pokud máte tyto informace přímo od exekutora, je vysoce pravděpodobné, že by nebylo v rámci exekuce nic vymoženo. Je tedy jen na Vás jak budete dále postupovat. Přeji Vám hodně štěstí.