Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.543.124

Exekuce a dluh u Proviendtu

Odesláno: 
Otevřeno 1357 x
1 odpověď
 
Dobrý den. Mam několik exekucí a můj invalidní důchod je 9.500 Kč, z čehož mi už strhávají 1.100 Kč, takže na ruku dostávám asi 8400 Kč. Teď jsem si našel práci, kde budu dostávat 3.500 Kč, ale na účet. Mohou mi z těchto peněz něco exekutoři sebrat, nebo mi dokonce zablokovat účet? Poraďte prosím, co dělat? Jinak mam ještě dotaz, platim dluh u Providentu, ale už to mělo být zaplacené, ale snahu splácet mam. Splácim to po 1.000 Kč měsíčně a paní operátorka mi napsala, že to mam splácet dle svých možností po těch 1.000 Kč, ale včera (27.07.2016) mi přišla MS od někoho z Providentu - "Upozorňujeme vás, že váš dluh u Provident může být vybrán k prodeji. Uhradou dluhu 12.000 Kc nejpozději do 31.8. zamezíte možnému navýšení." Ale ta pani operátorka mi zase psala ať platim aspoň těch 1000 Kč. Víc opravdu nemám.
Co mám dělat, poraďte prosím
 
Zdravím Vás, pokud máte exekuci prováděním srážek ze mzdy nebo z jiného příjmu, tak mohou být postiženy oba Vaše příjmy, tedy jak důchod tak i mzda. Výše srážek se spočítá, tak, že se oba tyto příjmy sečtou a celková výše srážek se tedy počítá z částky 13.000,- Kč, (9.500,- Kč důchod + 3.500,- Kč mzda). Výše srážek tedy bude činit 2.273,- Kč. Zbylá částka by Vám měla být vyplácena.
Pokud máte exekuce je možné i to, že Vám bude zablokován i Váš účet, neboť exekuci je možné provádět i vícero způsoby provedení exekuce současně. Proto jsou-li Vaše příjmy vypláceny na účet dohodla bych se na jejich vyplácení v hotovosti nebo složenkou.
Ohledně Providentu to záleží na Vašich finančních možnostech, pokud však něco hradíte je možné, že to ihned k soudnímu vymáhání Provident nepostoupí, neboť by musel brát po každé úhradě žalobu částečně zpět. Vždy je nutné platit tak, abyste se i Vy sám nedostal do dalších problémů.