Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.534.493

Exekuce a domluvení splátek s exekutorem - může exekutor udělat soupisku majetku dlužníka v exekuci?

Odesláno: 
Otevřeno 1664 x
5 odpovědí
 
Na začátku července 2016 mi přišla exekuce a já to začala hned řešit žádostí o splátky. Řekli mě, že při 29.000 Kč musim hradit min. 10.000 Kč i když v současné době mám pouze měsíční příjem 3.600 Kč je to nezajímá. Domluvili jsme se vždy k 30. dni v měsíci.
Dnes (19.07.2016) je 19. den, ještě nepadlo datum první splatky a před chvílí mě tady byli sepsat majetek a že musím do týdne to celé uhradit. Je takový postup vůbec možný? dekuji
 
Zdravím Vás, pokud jste se dohodli na splátkovém kalendáři, tak měli pracovníci exekutorského úřadu vyčkat uplynutí termínu 1. splátky. Poté co by tato splátka nebyla uhrazena, mohou klidně přijet sepisovat majetek.
Pokud jste však s takto nehoráznou částkou nesouhlasila, mám za to, že exekutor to bere, tak, že splátkový kalendář sjednán nebyl, a přikročil k exekuci, což je možné. Potom by se toto jednání dalo do jisté míry pochopit, ale raději měl vyčkat uplynutí termínu splatnosti 1. splátky.
Víte, oni vykonavatelé velmi často tlačí na dlužníky, aby dlužnou částku uhradili co nejdříve, ale není-li z čeho platit, tak s tím prostě nic nenaděláte, tedy pokud nemáte rodinu či přátele, kteří Vám budou ochotni peníze na úhradu exekuce půjčit, s tím, že není zřejmé, zda a kdy jim tuto částku vrátíte.
 
D. d. oni na nižšši splátku přistoupit nechtěli, takže jsem jim řekla, že dobře, že těch deset tisic budu muset tedy do konce měsíce sehnat. Takže si myslím, že splátkový kalendář byl sjednaný. Proto jsem koukala, že přijeli, když jsem si ty splátky vyřizovala svým způsobem před pár dny.
 
Zdravím Vás, pokud byl splátkový kalendář řádně sjednán, exekutor měl počkat do uplynutí termínu první splátky a pokud by peníze v tomto termínu neobdržel na svůj účet, mohl by neprodleně přistoupit k exekuci.
 
Dekuji za odpoved. Branit se ale asi nijak nemuzu, ze? Dnes (20.07.2016) mi uz opet volali hned rano, jestli ty penize uz mam sehnany. Pritom me tedy dali cas do uterka a hned nasledujici den po navsteve a soupisu majetku me atakovali. Mam takovy pocit, ze je to spis psychycky natlak.
 
Zdravím Vás, mám za to, že Váš pocit je naprosto správný. Jednání zaměstnanců exekutorského úřadu je neetické, možná by nebylo od věci o těchto praktikách zaměstnanců informovat písemnou formou přímo exekutora.