Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.544.462

Jak zrušit generální inhibitorium na byt a exekuci - exekuce pro neplacení výživného, alimentů

Odesláno: 
Otevřeno 1438 x
1 odpověď
 
Z důvodů ztráty zaměstnání mi vznikl dluh na
výživném 9.500 Kč. Snažil jsem se s bývalou ženou
uzavřít dohodu o snížení výživného a to do doby soudního projednání výše výživného.
Podala exekuci. Dluh jsem jednorázově uhradil ihned po zahájení exekuce 10/2013, včetně všech poplatků exekutorovi. Žádal jsem soud o zrušení této exekuce.
Proběhla dvě soudní jednání. U Okresního a pak u
Krajského soudu a mé žádosti nebylo vyhověno. Mám
generální inhibitorium na byt a svůj podíl v domě matky. Nic nedlužím a přesto musím nadále platit měsíční odměnu exekutorovi za přeposílání výživného. Krom toho jsem v roli nevolníka, který nemůže svobodně nakládat se svým majetkem. Bývalé ženě činí očividně radost působit mi potíže.
 
Zdravím Vás, zde nezbývá nic jiného než zkoušet opětovně podávat návrh na zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. g) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). Argumentujte tak, že celá vymáhaná pohledávka byla uhrazena, a to včetně nákladů exekuce a odměny exekutora. Víte pohledávky výživného jsou privilegované a mají přednost před všemi ostatními pohledávkami, nicméně pokud byla celá pohledávka uhrazena, a řádně hradíte běžné výživné mám za to, že již není na místě dále vymáhat výživné formou exekuce.