Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.538.642

Exekuce sourozence (bratra, sestry) - exekutor ignoruje že sourozenec v nemovitosti nebydlí a chce zabavovat věci nedlužníků

Odesláno: 
Otevřeno 1290 x
1 odpověď
 
Dobry den.
Jsme oba dva s druzkou hlaseni v byte, mame zde trvaly pobyt. Zijeme zde i s detma bez problemu. Bratr družky zde nema trvale bydliste ani se zde nezdrzuje ani nas nenavstevuje. Nema sem ani dorucovaci adresu ale jmenuje se stejne jak jeho otec jmenem i prijmenim. A jen kvuli poste chce k nam prijit zabavovat exekutor kvuli jeho dluhum. Pritom mame dolozeny od sousedu i od predsedy domu, ze se zde nezdrzuje i bratrovo cestne prohlaseni, ze mu zde nic nepatri. I na mestskem uradu nam rekli, ze trvalou adresu i postu ma jinde. Exekutora to nezajima. Jak se mame branit.
Moc dekuji za radu
 
Zdravím Vás, pokud exekutor na nic z toho neslyší a vykonavatelé k Vám skutečně přijedou, bude nutné, abyste jim všechny listiny, které zde jmenujete ukázali. Předtím si však pořiďte jejich úředně ověřené kopie. Bylo by dobré, aby byl u toho přítomen například předseda výboru SVJ či pověřený člen bytového družstva, aby před exekutorskými vykonavateli sdělil, to co Vám uvedl na listinu.
Pokud by exekutor cokoli co nepatří povinnému zabavil, pamatujte na to, že obrana je možná, a to návrhem na vyškrtnutí věcí ze soupisu dle ust. § 68 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.). Tento návrh je však nutné podat do 30 dní ode dne, kdy by Vám byly věci zabaveny. K návrhu doložte čestná prohlášení, doklady, které prokazují vlastnické právo k zabaveným věcem a svědecké výpovědi ve formách čestného prohlášení např. předsedy SVJ, pracovníků městského úřadu, o tom, že se na Vaší adrese bratr nezdržuje. Kdyby byly zabaveny i věci, které nelze zabavit (upraveny v ust. § 321 a § 322 občanského soudního řádu), argumentujte i touto skutečností.