Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.599

Insolvenční řízení založené věřitelem proti dlužníkovi

Odesláno: 
Otevřeno 1123 x
1 odpověď
 
Dobry den.
Dcera ma hodne dluhu a dnes objevila na internetu ave insolvencni rizeni. Zde prikladam odkaz, protoze ja z toho moudra vubec nejsem.
http://www.iasistent.cz/isir/isir/spis/116465/A/Monika-Kutejova
Pravdepodobne byla uspokojena jen Hypotecni banka a to ne v plne vysi. A co se nyni bude dit dal s ostatnimi dluhy? Kam se dcera muze obatit. Majetek zadny nema a je uchazecem o zamestnani na UP. Mnohokrat dekuji za Vas caso a odpoved.
 
Zdravím Vás, Vaší dceři bude ze soudu doručen insolvenční návrh věřitele, s tím, aby se k němu vyjádřila a uvedla seznam majetku, seznam závazků, doložila své příjmy a seznam zaměstnanců, případně pokud nemá zaměstnance, aby písemně uvedla, že zaměstnance nemá. Vaše dcera se může v této věci obrátit i na advokáta, popřípadě může i podat insolvenční návrh spojený s návrhem na povolení oddlužení na tento soud. K tomu, aby tento návrh byl projednatelný, musí mít příjmy na uspokojení alespoň 30% pohledávek svých nezajištěných věřitelů. Nezajištěný věřitel je ten, jehož pohledávka není zajištěna majetkem dlužníka, např. nemovitostí, automobilem, atd. Příjmy je možné si navýšit pomocí smlouvy o důchodu, nebo smlouvy darovací. Podpisy obou smluvních stran musí být úředně ověřeny. Touto smlouvou se dárce nebo poskytovatel důchodu zaváže, že bude Vaší dceři pravidelně, a to po dobu 60 měsíců hradit splátky určené v této smlouvě. Zatím bych tedy vyhledala podklady od všech závazků a dále bych vyčkala na výzvu soudu. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Pokud chcete vědět více obraťte se se svým dotazem na kolegy, kteří se zde v poradně zabývají přímo insolvencemi, popřípadě může Vaše dcera zavolat přímo na příslušný krajsný soud a podle spisové značky mluvit přímo s pracovníkem, který bude mít její spis na stole a na všem se spolu domluví.