Počet stránek ve webu: 43.155

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.065.802

příspěvek na péči

Odesláno: 
Otevřeno 204 x
2 odpovědi
 
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, syn má přiznaný příspěvek na péči III. stupně a zajímalo by mne, co přesně je myšleno oznámením všech skutečností rozhodných pro nárok na příspěvek, jeho výši nebo výplatu? Znamená to, že když se nám ho povede postupně nějakou činnost naučit, tak máme tuto skutečnost nahlásit? (Pokud ano tak kdy? Až už ji zvládá 100% sám a nebo už když ji má částečně nacvičenou? A máme to nahlásit až se zprávou od lékaře a nebo jen na základě našeho úsudku, že už danou věc zvládá?? )

A nebo je to myšleno, tak jako u invalidních důchodů, že jsou na určitou dobu schváleny a i když se zdrav. stav zlepší, tak se to řeší až po uplynutí doby na kterou byl důchod přiznán?

Snažíme se ho všemožně posunout dál i když je to opravdu běh na dlouhou trať, tak ať víme co přesně a kdy nahlásit, abychom někde neudělali chybu.
 
Dobrý den,

posuzování schopností zvládat základní životní potřeby najdete v Příloze č. 1 k vyhlášce č. 505/2006 Sb. , kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů.
Žádost o snížení příspěvku na péči se pak podává prostřednictvím formuláře „návrh na změnu výše přiznaného příspěvku“: http://www.prispevek-na-peci.cz/dokumenty/navrh-na-zmenu-vyse.pdf.