Počet stránek ve webu: 43.133

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.061.378

Několikanásobné přeplacení půjčky - jde o splacenou půjčku z pohledu práva?

Odesláno: 
Otevřeno 711 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
vzal jsem si půjčku před výplatou, před termínem splacení jsem dostal možnost tuto půjčku prodloužit. Využil jsem toho. Bohužel jsem půjčku tímto prodlužováním několikanásobně přeplatil. Teď jsem koukal na smlouvu, ale tam nic ohledně možnosti prodloužit půjčku není psáno. Hádám se nyní s inkasní společností, která chce vyslat inkasního pracovníka. Můj dotaz zní: můžu ze zákona považovat půjčku za splacenou, když jsem jí několikanásobně pří prodlužování přeplatil a ve smlouvě o prodloužení půjčky není ani trocha zmínky.
Za odpověď předem moc děkuji.
 
Dobrý den,

vzhledem k tomu, že nemám k dispozici podklady týkající se Vámi sjednané půjčky, nemohu Vám říct, zda již závazek vůči půjčiteli, od kterého jste si vypůjčil danou částku, zanikl. Rozhodně Vám nedoporučuji si na základě vlastního úsudku stanovit, že jste již dlužnou částku uhradil s tím, že jste částku přeplatil.
Doporučuji Vám obrátit se na půjčitele, aby Vám uvedl, zda k Vaší osobě eviduje nějaké závazky a poté, jestli s uvedenou výší nebudete souhlasit, Vám doporučuji se obrátit na někoho z řad advokátů, který by Vám po prostudování všech dokumentů a posouzení, zda se nemůže třeba jednat o lichvu, navrhl další postup ve Vaší záležitosti. Seznam advokátů naleznete zde http://www.advokatikomora.cz.