Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.068.113

Webová platforma - druh podnikání a obchodní podmínky VOP

Odesláno: 
Otevřeno 830 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám dotaz ohledně webových oprávnění. Hodlám spouštět web, na kterém poběží platforma podobná herním webům např. Travian apod. Lidé ode mne budou nakupovat,, webovou měnu“ např nějaké kameny, zlatky, či jakkoliv to nazvu. Takový web musí mít ale licenci na provozování. Tak mne zajímá co pro to musím udělat, založit si pravděpodobně živnost, ale jakým způsobem uvést činnost. Lidé totiž budou na tomto webu nadále za nakoupenou webovou měnu obchodovat způsobem jako Aukro aj.
Dále takový web musí obsahovat obchodní podmínky. Nějaké už mám sepsané, jen bych do nich rád zakomponoval, že má společnost si vyhrazuje právo nijak neodpovídat za správnost údajů a zpracování. Nýbrž bude sloužit jen jako posudková komise která bude rozhodovat v případě nutnosti. Jak bych to do těch podmínek měl správně právně zapsat či vysvětlit. Popřípadě kdybych si chtěl know-how webu patentovat, protože obdobné doposud není, jak bych měl postupovat.
Děkuji mnohokrát.
 
Dobrý den,
doporučila bych Vám rozhodně oslovit právníka, který se touto problematikou zabývá, a který by Vám pomohl s detailním rozborem obchodních podmínek. Pokud jde o osobní údaje, tak se musíte registrovat u Úřadu pro ochranu osobních údajů (http://www.uoou.cz) jako zpracovatel osobních údajů, pokud si chcete nechat know how patentovat, musít se obrátit na Úřad průmyslového vlastnictví (http://www.upv.cz) a patentového zástupce.