Počet stránek ve webu: 43.121

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.054.337

Odvolání proti výši odhadu nemovitosti v dědickém řízení - informace

Odesláno: 
Otevřeno 1407 x
2 odpovědi
 
V dedickem rizeni-mohu se do 15dni pisemne- k notari odvolat proti neumerne navysenemu odhadu nemovitosti soudnim znalcem urcenym soudem- a to pouze odhadem ceny od mistni realitky zaslane emailem? Staci preposlat email emailem notari?
-pokud jsem doposud s notarem komunikoval pres email-nikdy ne dopisem napr. i na to, ze dedictvi prijimam a ve vsech ostatnich dotazech notarem? (notari by puvodne odhad realitky stacil, kdyby dalsi dedic netrval na soudnich odhadech)

Pri prodeji zdedene nemovitosti, ktera by mela nekolik spoluvlastniku IHNED po zdedeni, je tam stale penale vysokych dani a muselo by se pockat nekolik let- nebo dle noveho zakona tam zadna dan z okamziteho prodeje uz neni?
 
Dobrý den,
bylo-li Vám doručeno vyjádření znalce, který vypracoval znalecký posudek v písemné podobě, a zároveň jste poučen, že proti tomu můžete podat odvolání, je nutné podat odvolání písemně, popř. elektronicky se zaručeným elektronickým podpisem. Emailová korespondence se používá u běžné neformální komunikace. Samotné odvolání proti rozhodnutí soudu musí mít určité náležitosti, jinak soud k nim nemusí přihlížet nebo vyzve toho, kdo jej učinil k doplnění. Tedy v případě, že byste zaslal notáři odvolání prostřednictvím emailu, může se stát, že by k takovému úkonu nepřihlížel.
Co se týče Vašeho druhého dotazu, předpokládám, že máte na mysli daň z příjmu z prodeje nemovitosti. V tomto případě obecně platí, že z daně z příjmu jsou osvobozeny fyzické osoby jestliže prodávající měl v prodávané nemovitosti bydliště nejméně po dobu 2 let bezprostředně před prodejem. Když prodávající podmínku bydliště v dané nemovitosti nesplnil, potom je příjem z prodeje bytu nebo domu od daně z příjmu osvobozen, když je splněna podmínka vlastnictví po dobu nejméně 5 let. V případě, že se jedná o zděděnou nemovitosti, stačí, aby zemřelý vlastnil danou nemovitost déle než 5 let. V takovém případě mohou dědici prodat nemovitost ihned a není zapotřebí, aby pro účely daňového osvobození vlastnil dědic prodávanou nemovitost déle než 5 let.
 
Dědické řízení, mohu se do 15 dní odvolat notáři proti neúměrně navýšenému odhadů nemovitostí soudním znalcem určeným soudem - a to pouze odhadem ceny od místní realitní kanceláře zaslané emailem? Stačí přeposlat email emailem notáři?
-pokud jsem doposud s notářem komunikoval přes email-nikdy ne dopisem např. i na to, že dědictví přijímám a ve všech ostatních dotazech notářem? (notáři by původně odhad realitní kanceláře stačil, kdyby další dědic netrval na soudních odhadech)
Při prodeji zděděné nemovitosti, která by měla několik spoluvlastníků IHNED po zdědění, je tam stále penále vysokých daní a muselo by se počkat několik let- nebo dle nového zákona tam žádná daň z okamžitého prodeje už není?