Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Rád bych se zeptal na následující. Přítelkyně (má děti) se chce rozvést. 20.3.2019 řekla právničce, aby podala žádost o rozvod, resp. návrh na rozvod manželství. 8.4.2019 jí došel dopis od soudu, aby se dostavila na jednání ohledně výživy syna. Toto jednání proběhlo 28.5.2019. Jednalo se pouze o péči a výživu pro syna.

Rozsudek o alimentech došel cca 10.6.2019.   Jednání o rozvodu dosud neproběhlo, ani nepřišlo nic od soudu ohledně jednání o rozvodu samotném. Je takto dlouhá doba normální? Případně jak dlouho obvykle trvá, než se začne o rozvodu jednat? Jedná se o rozvod sporem. Případně je možné se na soudu dotazovat konkrétně na tyto jednání? V jakém jsou stádiu atd. Kolky na soudu jsou zaplacené.   Děkuji za zodpovězení.  

 

ODPOVĚĎ:
Ano, takto „dlouhá“ doba je naprosto běžná. Občanskoprávní soud vždy vyčká nabytí právní moci rozsudku o úpravě poměrů nezletilých a teprve poté nařídí ve věci jednání, kdy doručení předvolání účastníkům řízení může trvat ještě poměrně dlouhou dobu, neboť příslušné úřednice na soudu mají až měsíc na jejich rozeslání. Samozřejmě Vám nic nebrání se na informačním oddělení soudu zeptat, zda již soudce jednání nařídil, případně kde se daný spis nachází.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.