Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jak správně procesně postupovat v případě, že mám problém s člověkem, podnikajícím dle živnostenského zákona, jež nám dělá v rámci SVJ správu domu. Dotyčná odmítá zaslat/předat originál vyúčtování kompletního nájmu za rok 2021, tvrdí, že z úsporných důvodů zasílá toto vyúčtování pouze elektronicky, nicméně vyřešila to skenováním původního dokumentu, s čímž jsem nesouhlasil.

Potřebuji původní vygenerované PDF nebo tištěný originál. Po právní stránce jsem toho názoru, že mám na to nárok. A pokud ne, rád bych na ní poslal kontrolu. Nejsem si jistý, zda-li takový papír vymáhat přes soudy bude relevantní. Myslím, že by byli spíše naštvaní. Proto bych volil možná i raději kontrolu/prověrku její osoby, jen nevím, koho přesně na ní mohu poslat? Popř. jak nejlépe dále pokračovat? Tím, že dělá na IČO, nemá nad sebou šéfa, což je o to horší. Děkuji, Slíva.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud je uvedeno, že má obyvatel bytu právo na vyúčtování, pak toto vyúčtování by mělo být originálem, předaným buď osobně oproti podpisu nebo zaslaným doporučeně nebo datovou schránkou. Pokud byste měl podezření, že se onen člověk dopouští protiprávního jednání nebo neplní zodpovědně své povinnosti, můžete se obrátit na Živnostenský úřad, aby provedl u tohoto subjektu kontrolu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.