Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Je nutné se bývalému manželovi písemně Dovolat promlčení dluhu, který si ex šikovně vymyslel (tedy neexistuje žádný podpis atd.), pokud jsem od něj přímo dosud nikdy nebyla vyzvána k úhradě, a údajně se jedná o dluh z roku 2007? Mylně tvrdí ve svém insolvenčním řízení, že počáteční vklad na koupi nemovitosti uhradil pouze sám (ve skutečnosti to sice odcházelo z jeho účtu, ale dostal v hotovosti ode mne polovinu, bylo to před uzavřením manželství, žádné smlouvy jsme nepsali). Dané jsem se dozvěděla z jeho insolvenčního řízení, že prý má pohledávku za mnou. Pokud je to vhodné, prosím, jak má vypadat takové Dovolání? Děkuji,   Veronika

ODPOVĚĎ:
Pokud se jedná o dluh z roku 2007, tak je samozřejmě promlčený, neboť promlčecí lhůta je tříletá a pokud není ujednána splatnost, tak promlčecí lhůta běží dnem následujícím po dni, kdy měl dluh vzniknout. Doporučuji tuto skutečnost napsat k insolvenčnímu soudu k uvedené spisové značce, tedy soudu sdělit, že žádný dluh vůči bývalému manželovi nemáte a pokud by tomu tak mělo být, tak že vznášíte námitku promlčení.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Dovolání se promlčení dluhu bývalému maneželovi do jeho insolvence
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.