Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Přes inzerát na internetu ( Hyperinzerce) jsem chtěla zakoupit parfém , který inzerovala paní v tomto znění :
LIKVIDACE! Versace - Versence EdT, nový parfém!Luxusní parfém Versace - Versence Nevhodný dárek z kamenné parfumerie... 100% originální zboží, za originalitu produktu ručím 2x násobkem vrácení ceny! Nové a nepoužité zboží Není-li v inzerci uvedeno jinak, je v nabídce největší dostupné balení. cena: k jednání
Složení a popis Hlava bergamot, zelená mandarinka, plody opuncie Srdce ...
novinkám, které jsou stále velmi žádané. Chtějte jen to nejlepší, chtějte parfémy Versace!
Made in Italy
Test vialka
0.05 US Fl.OZ.
REF. 7800063
Ean: 8011003997084
Vol. 79%
Odepsala jsem na inzerát a ptala se paní, jak je veliké balení parfému, protože jsem to z inzerátu nepoznala. Odpověděla mi, že vše potřebné je v inzerátu a abych jí nabídla cenu. V domnění, že se jedná o alespoň 30ml, nabídla jsem paní 500 Kč s tím, ať mi napíše velikost balení. Odepsala, že mou nabídku přijímá, dala mi číslo účtu, kam poslat peníze a na mou otázku mě opět odkázala na své znění inzerátu. Poté, co jsem jí odeslala peníze, mi napsala toto:
V případě nejasností si, prosím, nejprve řádně prostudujte popis vyrobku, uvedenou velikost tak, aby se předešlo případným nejasnostem. V některých případech jsou uvadeny ilustrační fotografie, které se mohou lišit se zbožím, avšak svým charakterem se vztahuji k zakladnímu parfému. Tato informace je vždy uvedena na horní straně obrázku!
Zvláštní pzornost věnujte také tomu, zda je uvedeno, že se jedná o EdT, EdP, vodu nebo balzám o holení, tělové mléko, sprchovou pěnu, deodorant, miniatru nebo testr vilaku apod. Všechny tyto informac jsou v textu vzdy uvadeny! V nutném případě mě prosím informujte, společně se pokusíme najít řešení. Velikost je uvadena v ml, v případech do 5ml resp. 5g v uncích podle vyhlášky c. 448/2009 Sb., kde je tento způsob zakotven.
Opět jsem paní kontaktovala s tím, že tomu nerozumím. Dozvěděla jsem se, že jsem koupila za 500 kč malinkatý vzoreček parfému, který dávají zdarma v parfumérii. Požadovala jsem od paní vrácení peněz, ale odmítla to s tím, že neznalost neomlouvá a cenu, že jsem sama navrhla. Její jednání je podle mě podvodné a nemorální. Mohu se nějakým způsobem bránit a požadovat peníze zpět?
Děkuji, Karla


ODPOVĚĎ:
Pokud jste požadovala vrácení peněz do 14 dnů, tak máte ze zákona nárok na vrácení peněz, aniž byste musela uvádět důvod. Tak je to vždy při koupi zboží přes internet. Máte zároveň povinnost zaslat zboží zpět. Nejprve upozorněte prodávající na tuto skutečnost, a pokud nebude možné se domluvit, je již jediná možnost, a to obrátit se s žalobou k soudu. Ve Vašem případě budete jistě úspěšná.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.