Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám dva syny (dvojčata 12let). Před rozvodem v listopadu 2007 se bývalý manžel (podnikatel) zavázal platit na každé dítě 5000,-Kč. Rok po rozvodu zažádal o snížení výživného z důvodu nízkých příjmů. Snížené výživné bylo stanoveno na 3500,- na každé dítě. V té době bylo dětem 8 let.

Exmanžel podniká v prodeji ojetých vozů z dovozu a dále pracuje jako pojišťovací agent nejmenované pojišťovny. Ponechal si rodinný dům z našeho SJM v hodnotě 4.000.000 Kč, koupil si pro svou potřebu další ojetý vůz za cca 150.000 Kč. Inzeruje k prodeji své dovezené vozy v hodnotě přes 450 tis. Kč. Daňovým přiznáním však dokládá příjmy 12 tis. měsíčně! Otec se o děti nezajímá, nestýká se s nimi. Můj advokát skutečnosti zná, ale přesto mi nedoporučuje žádat o zvýšení výživného, protože soudkyně u našeho Okresního soudu bude vycházet z doložených příjmů exmanžela (zkušenosti z praxe). Prý hrozí, že by mohlo dojít i ke snížení současného výživného. Finanční úřad na mou žádost provádí kontrolu, ale výsledky (pokud nějaké mají) mi nesmi sdělit. Opravdu si s takovým podvodníkem neví justice rady? Děkuji, Laura

ODPOVĚĎ:
Bohužel pro stanovení výše výživného na děti se opravdu vychází z doložitelných příjmů.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.