Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

08/2013 jsem spáchal přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Dostal jsem 2 roky zákaz řízení motorových vozidel. Po půlce trestu jsem zažádal o upuštění od výkonu zbytku trestu. Mojí žádostí vyhověli a já udělal přezkoušení, dopravně psychologické vyšetření a ostatní nezbytně nutné věci. 12/2014 mně byl vrácen řidičský průkaz, ale s podmínkou na 2 roky.

09/2015 jsem spáchal přestupek nejvyšší povolená rychlost v obci překročil jsem rychlost o 15 km/h. Pokuta 1000 Kč a 2 body. Hrozí mi zabavení řidičského průkazu, tj. pozastavení řidičského oprávnění? Krom tohoto přečinu a přestupku jsem se jinak v minulosti nedopustil ničeho jiného tudíž můj aktuální bodový stav je 9 bodů. Hledal jsem dotaz podobného typu, ale nikde jsem nic podobného nenašel. Děkuji, Pavel

ODPOVĚĎ:
Bez znalosti rozhodnutí a podrobností uděleného trestu nelze odhadnout, jak by mohl Váš případ dopadnout, protože neznám přesná pravidla podmínečného prominutí zbytku trestu. V rozhodnutí o prominutí trestu by mělo být uvedeno, čeho se nesmíte dopustit, aby nebyl trest obnoven.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.