Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Je mi skoro 75 let, jsem nemocná a bydlím v domě s dcerou a zetěm. Zeť mě už roky napadá fyzicky a psychicky a při řešení u komisí tvrdí lživé informace. Bojím se o svůj život. Po přepsání domu na dceru před pár lety se toto týrání ještě zvýšilo. Štve proti mě i své děti a je agresivní i proti mým návštěvám.

V domě mám svůj byt a věcné břemeno. Policie také nic nevyšetří, protože mu jdou na ruku. Prosím poraďte mi kam se obrátit, protože mám i lékařská potvrzení. Děkuji, Ludmila

ODPOVĚĎ:
Trestní oznámení na svého zeťe můžete podat nejen na kterékoliv policii, ale na státním zastupitelství:
1. ústně - při podání trestního oznámení je oznamovatel  (tedy Vy) vyslechnut o okolnostech, za nichž byl čin spáchán, o osobních poměrech toho, na něhož se oznámení podává, o důkazech a o výši škody způsobené oznámeným činem.
V případě, že je oznamovatel zároveň poškozeným nebo jeho zmocněncem, musí být vyslechnut také o tom, zda žádá, aby soud rozhodl v trestním řízení o jeho nároku na náhradu škody.
2. Další možností je podat trestní oznámení písemnou formou. V takovém případě se doporučuje vylíčit v podání všechny rozhodné skutečnosti, které o skutku, jeho domnělém pachateli a dalších okolnostech oznamovatel ví. Písemné trestní oznámení lze podat doporučeně poštou nebo jej může oznamovatel osobně donést na podatelnu příslušné instituce a na kopii si nechat potvrdit jeho přijetí.
Mimo výše uvedené způsoby lze trestní oznámení podat telegraficky, telefaxem nebo dálnopisem.
Nebo se můžete též obrátit na Bílý kruh bezpečí, který napomáhá obětem trestných činů, kterou jste.Více informací o této společnosti naleznete na www.bkb.cz
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.