Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)
Můžete mi prosím poslat čísla paragrafů na záměrnou urážku na cti (od právnické osoby vůči fyzické osobě) a dále vyhrožování nebo zastrašování (vyhrožování, že újma poškozené bude ještě vyšší, jestli sti to nenechá líbit). Mohu v žalobním petitu žalovat 3 paragrafy současně? Musí být v nějakém pořadí? Bude je soud rozhodovat současně?
Právník mi měl vrátit peníze, přiznal se k dluhu (v emailech, SMS), půl roku pak trvdil, že peníze nemá, a že nic vracet nebude.

Začal psát vulgární SMS a vyhrožovat. Jak tedy zvolit pořadí paragrafů, které porušil? Samozřejmě do žalobního petitu napíšu žádost o náhradu nákladů právního zastoupení, soudních poplatků. Děkuji, Sandra

ODPOVĚĎ:
Do žalobního petitu musíte uvést všechny skutečnosti, které podle Vás se soudním jednáním souvisí.
Vzhledem k nesourodosti nároků, doporučuji se obrátit na advokáta urážka na cti je zásah do osobnostních práv uvedených v § 11 Občanského zákoníku;
vyhrožování újmou na zdraví a vydírání je trestný čin, který vyšetřuje Policie a stihá státní zástupce, tento delikt sama žalovat nemůžete.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.