Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Potřebovala bych poradit. Ve svém předchozím zaměstnání se ztrácely věci a podezření padlo na mou osobu. Nikdy my nikdo nic nedokázal a ani nemohl, protože jsem nic neukradla. Ale podezření na mě pořád zůstalo. Nebyla mi prodloužena smlouva a pracovní poměr byl ukončen. Poté jsem nastoupila na MD. Když jsem se vrátila zpět do zaměstnání, tak se ta  pomluva opět objevila, byla jsem ve zkušební době.

Hned se na mě všichni dívali skrz prsty a i když jsem svědomitě plnila své pracovní povinnosti a nebyly proti mé osobě žádné pracovní výtky, byla mi ukončena pracovní smlouva ve zkušební době bez udání důvodu. Je mi jasné proč, ale nikdo to nahlas neřekl. Když jsem si žádala o práci na jiném oddělení, má nadřízená samozřejmě pomluvu poslala dál a já mám teď problém sehnat v této firmě práci, přestože jsem nic neprovedla. Mám šanci se proti tomu se bránit? Prosím poraďte . Mám malé dítě a potřebuji se vrátit do práce. Děkuji za odpověd. Tereza

ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě máte dvě možnosti. První je obrátit se na soud s žalobou na ochranu osobnosti, kde budete muset prokázat, že došlo k porušení Vašich osobnostních práv, a také kdo je porušil. Je zřejmé, že dokázat tuto skutečnost bude ve Vašem případě velmi obtížné.
Druhá možnost je obrátit se přímo na Policii, aby prošetřila, zda nebyl spáchán trestný čin pomluvy. V tomto druhém případě bude Policie povinna opatřit všechny důkazy, avšak i ona se může snadno dostat do důkazné nouze a případ pro nedostatek důkazů odložit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.