Počet stránek ve webu: 43.141

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)
Manželka se se mnou rozvádí. Máme byt, ze kterého jsme se vystěhovali 2005 do zakoupeného rodinného domu RD. Svůj podíl jsem přepsal bohužel na děti. Od 2010 bydlím tedy v tom holobytě, který je ve společném jmění manželů SJM. Máme tam bohužel všichni trvalé bydliště a manželka uvádí, že i vybavení (které si odstěhovala do RD).

Nyní na mě podala trestní oznámení, že ji neumožňuji vstup (nový zámek dveří). V úterý mám jít na výslech na polocii. Jaké to jsou rizika a co mi radíte? Zajímalo mě hlavně, jaké mohou být dopady. Je podáno trestní oznámení, zítra mám jít na výslech. Mohu z toho mít nějaké vážné komplikace. Klíče jí samozřejmě vydám, i když je mohla "např. ztratit a nemusím přiznávat že bych vyměnil zámek" !? Bohužel svého majetku (RD) jsem se zbavil přepisem na děti a diskutovaný byt, který jsem mimochodem dostal dříve od zaměstnavatele je nyní SJM. Manželka ho bude chtít prodat a mě vystěhovat. Děkuji, Zdeněk

ODPOVĚĎ:
Z důvodu, že nemám k dispozici dostatek podkladů, doporučuji jediné, odepřít podání vysvětlení ve smyslu § 158 odst. 8 trestního řádu a obratem vyhledat pomoc doporučeného advokáta.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.