Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)
Vyšetřování mého trestního oznámení bylo státní zástupkyní a policejním vyšetřovatelem uzavřeno tak, že se nejedná o trestný čin, ale jen o přestupek, který bude opatřením předán dalším orgánům. Přitom jsem se jako poškozený o tomto závěru dozvěděl až svým telefonickým dotazem u vyšetřovatele.

Na můj dotaz, proč jsem nebyl o závěru vyšetřování mého trestního oznámení vůbec informován (samozřejmě jsem při jeho podání o to výslovně žádal), mi bylo sděleno vyšetřovatelem, že na tuto informaci nemám nárok. Já se však domnívám, že jsem měl být s tímto závěrem vyšetřování seznámen (podle § 171 trestního řádu). Sdělte prosím, zda vyšetřovatel a státní zástupkyně postupovali v souladu se zákonem. Děkuji. Aleš

ODPOVĚĎ:
Pokud jste poškozeným ve smyslu § 43 a násl. trestního řádu, tak neoznámením postoupení věci bylo porušeno Vaše procesní právo podat proti tomuto rozhodnutí stížnost. Doporučuji se spojit s příslušnou státní zástupkyní, příp. se obrátit na Nejvyššího státního zástupce, kterému bylo oznámení o pravomocném postoupení doručeno.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.