Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)
Moje družka byla obviněná Policií z úvěrového podvodu spolu s návodci a organizátory podvodu, což bylo správné a spravedlivé. Jelikož moje družka je mentálně postižená a soudní znalec v posudku uvedl, že její rozumové schopnosti jsou podstatně snížené, že je sníženě příčetná, tak je vinna.

Bohužel státní zástupce zprostil organizátory a návodce podvodu, kteří skutečně mou družku využili ke spáchání přečinu. Pod záminkou půjčky 2000,- Kč a donucení podepsala úvěrovou smlouvu na zboží plazmovou televizi, kterou jí spolupachatelé sebrali a prodali. Bohužel nevěděla, že tato činnost je protiprávní, nerozumí úvěrovému podvodu. Stala se obětí dvou rómských delikventů. Já ji znám, neuměla by toto vše naplánovat a takový podvod "zkonstruovat" a také zorganizovat. Co dělat, aby se dalo prokázat, že tohoto přečinu nebyla sama schopna? Na polici při výslechu sice byl přidělený obhájce, ale družka byla pod psychickým tlakem ovlivněna, a takto získaná výpověď je použita jako důkaz. Dřívější výpovědi byla schopna vypovídat a sdělit řádně skutečnosti. Nyní je obžalována, jelikož nikdo neposoudil dříve uvedené skutečnosti, vše zmanipulované. Igor

ODPOVĚĎ:
Pokud je družka obžalovaná, je třeba do jednání před soudem přinést maximum důkazů o její nepříčetnosti (psychologický posudek, lékařské zprávy vztahující se k jejímu zdravotnímu stavu před událostí) - nepříčetná osoba nemůže být odsouzená a na tom je tedy všechno založeno.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.