Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Přišla mi SMS zpráva ve znění: Dobrý den, Vaše konto bylo zablokováno, pro více informací volejte na tel.číslo 900XXXX. Jak jsem se sám přesvědčil, cena za 1 minutu volání byla 99 Kč a jediné co jsem slyšel bylo "je nám líto,všichni naši operátoři právě hovoří, vyčkejte, za okamžik budete spojeni." Po pár vteřinách jsem zavěsil a vzpoměl jsem si na nedávný případ který byl medializován v TV, kdy chodily SMS typu "Váš úvěr byl schválen."

Tak bych se chtěl zeptat, zda podvodník spáchal trestný čin a zda by mu po případné žalobě hrozil nějaký trest, že bych podal trestní oznámení. Samozřejmě vím že by nás muselo být víc. Luděk

ODPOVĚĎ:
S velkou pravděpodobností se o podvod (příp. o šíření poplašné zprávy) jedná, takže trestní oznámení podejte. Policie sice bude muset střádat tyto případy a podvodníka stíhat, až počet jeho útoků způsobí větší škodu, ale čím dřív se mnohost útoků prokáže, tím rychleji bude podvodník trestně stíhatelný.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.