Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Vzal jsem stopaře (5 km), který podal trestní oznámení, že jsem mu nabízel peníze za sexuální "ruční" službu. Vůbec jsem ho neznal on údajně mne také ne. Jsem z venkova, tato informace se z Policie rozšířila přes příslib mlčenlivosti. Ačkoliv ani podle výpovědi dotyčného, věk 17 let, k ničemu reálnému nedošlo a nabídka byly uskutečněna až při vystupování z auta, Policie začala intenzivně "vyšetřovat".

Chce, abych absolvoval sexuologické vyšetření. Je mi přes 60 let, mám 2 děti, dobrou pověst a nikdy jsem neměl takové problémy. Dotyčný hoch je nezaměstnaný, nestuduje a např. se svou partou obsadili cizí chalupu a používali jako "klubovnu". Po zkušenostech s dosavadním vyšetřováním a údajným skutkem chci toto sexuologické vyšetření odmítnout, ne z důvodu obavy z výsledku, i když víme jaké bývají posudky znalců, ale z důvodu dalšího drastického dopadu na mou pověst v místě bydliště. Nejen, že ho vyšetřuje policie, ale i sexuolog. Je to určitě úchyl. Celá záležitost má na můj duševní stav fatální dopad. Prosím o radu, jak postupovat a zda ve věci kontaktovat právního zástupce. Děkuji. Miloš

ODPOVĚĎ:
V této situaci určitě advokáta kontaktujte (adresa zde: www.advokatikomora.cz), a to nejen z důvodu ochrany Vašich práv v trestním řízení, ale také z důvodu ochrany Vaší pověsti, jelikož čest člověka a jeho vážnost a pověst je zákonem chráněna a výše uvedené jednání by bylo možné postihnout jak v oblasti soukromého práva (žaloba včetně případné náhrady způsobené újmy), tak i v oblasti práva trestního (zde přichází v úvahu trestný čin pomluvy či trestný čin křivého obvinění).
Pokud neposkytnete potřebnou součinnost pro vypracování znaleckého posudku cestou vyšetření ambulantního, hrozí Vám, že bude nařízeno pozorování ústavní. Toto ovšem neplatí paušálně, nařízení ústavního vyšetření podléhá přísnému přezkumu z hlediska jeho potřebnosti.
Dále v případě, že nesouhlasíte se závěry znaleckého posudku, je možné nechat vyhotovit revizní znalecký posudek jiným znalcem, který přezkoumá závěry původního znaleckého posudku.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.