Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dne 22.4.2010 jsme měli u cestovní kanceláře objednaný zájezd na Island. Cestovní kancelář jej i přes aktuální (sopečný prach) situaci pořádá. Mně lékař, u kterého jsem v péči, cestu ze zdravotních důvodů nedoporučil, cestovka slíbila vrátit 80% storno poplatku, můj spolucestující ovšem musí doplatit 5000Kč za jednolůžkový pokoj.
Chci se zeptat, zda-li vyslání cestujících letecky v situaci, kdy většina vzdušného prostoru je z bezpečnostních důvodů uzavřena do destinace, kde vybuchla sopka, jejíž další činnost nelze nijak předpovědět, naplňuje skutkovou podstatu zákona o obecném ohrožení (nebezpečí smrti, újmy na zdraví). Také, zda-li požadování příplatku za jednolůžkový pokoj u spolucestujícího, když mně lékař zájezd nedoporučil není za těchto okolností v rozporu s dobrými mravy. Děkuji. Blanka


Jednání CK nenaplňuje znaky trestného činu obecného ohrožení.

Pokud jde o příplatek za jednolůžkový pokoj, domnívám se, že se dostáváme do oblasti, která minimálně hraničí s chováním odporujícím dobrým mravům. Avšak prokazování chování proti dobrým mravům je mimořádně obtížné a proto, aniž bych Vás chtěla odrazovat od Vašeho práva soudně se bránit, příliš to nedoporučuji. Výsledek takového soudního procesu je absolutně nejistý.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.