Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Poslala jsem stížnost na živnostenský úřad, ohledně nekvalitně provedené práce od kameníka. Na moji stížnost odpověděli: "Dle paragrafu 11 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. , se neposkytují informace, které povinný subjekt od třetí osoby při plnění úkolu v rámci kontrolní, dozorové, nebo obdobné činnosti prováděné na  základě zvláštního předpisu, podle kterého se na ně vztahuje povinnost mlčenlivosti a nebo jiný postup chránící je před zveřejněním.

Je platný tento zákon, co mi poslala ta osoba ze živnostenského úřadu nebo platí tento zákon? Povinné zveřejnění informací dle zákona  č. 106/1999 Sb. , o svobodném přístupu k informacím se rozumí, jakýkoliv obsah nebo jeho část v jakékoliv podobě, zaznamenaný na jakémkoliv nosiči. Děkuji, Linda

ODPOVĚĎ:
Zákon o svobodném přístupu k informacím stanovuje povinnost určeným subjektům poskytovat informace o určitých skutečnostech. Nicméně současně tento zákon stanoví výjimky z této povinnosti, kdy se informace neposkytují, např. jak uvádíte výjimku v § 11 tohoto zákona.
Obecně lze říci, že pokud na danou situaci dopadá tento zákon, tak se informace poskytují, ledaže je naplněna některá z výjimek z této povinnosti.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.