Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Podal jsem žádost, která bude nejspíše posuzována jako správní řízení. Zatím mi nepřišel žádný dopis s odpovědí. Mohu svou žádost zrušit vzhledem k tomu, když se objeví nové skutečnosti? Děkuji, Milan.

ODPOVĚĎ:
V případě zahájení správního řízení na základě žádosti je žadatel oprávněn s touto žádostí jako návrhem na zahájení řízení disponovat.
Dle ust. § 45 odst. 2 správního řádu může žadatel zúžit předmět své žádosti nebo vzít žádost zpět; toto právo nelze uplatnit v době od vydání rozhodnutí správního orgánu prvního stupně do zahájení odvolacího řízení.
Tedy jste oprávněn vzít podanou žádost zpět, což ovšem nemůžete učinit v mezidobí počínající vydáním rozhodnutí orgánu, který v dané věci jedná jako orgán 1. stupně, a končící zahájením odvolacího řízení.
Zde přikládám vzor, který je nutné upravit vzhledem ke konkrétní situaci: http://www.zbynekmlcoch.cz/informace/ke-stazeni/zaloby-soud/zruseni-zpetvzeti-odvolani-vzor-ke-stazeni-zdarma

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.