Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Zapůjčení spisu: v minulosti se dořešil spor Rozhodčím soudem v Praze. Výsledek, žalovaná strana mi uhradila částku sporu 20019, - Kč. Podali pak stížnost a chtějí částku zpět. Pověřený Obvodní soud pro Prahu 1 oslovil Rozhodčí soud a ten oslovil mě dopisem s předmětem "Vaše Stanovisko k zapůjčení spisu Rsp 429/13".

Zajímá mě, zda mám nebo nemám soudu vyhovět. Jaký postup je lepší? Mám právo nevyhovět? Když nevyhovím, může to mít negativní důsledek? Z jakého důvodu může soud chtít spis? Problém s tím nemám, ale zajímá mě, zda je to standardní. Děkuji Vám. Vladimír

ODPOVĚĎ:
Pravděpodobně půjde o přezkoumání rozhodčího nálezu soudem, proto je nutné, aby se Obvodní soud pro Prahu 1 seznámil se spisem rozhodčího soudu. Z tohoto důvodu si rozhodčí soud žádá Vaše stanovisko, zda s vydáním spisu Obvodnímu soudu souhlasíte či nikoliv (ve spise jsou osobní údaje, proto je třeba Váš souhlas). Otázka, zda vyhovět či nevyhovět - pokud vyhovíte, rozhodčí soud spis zapůjčí, pokud nevyhovíte, bude mít druhá strana těžší pozici a bude muset spis ofotit na své náklady a začernit všechny osobní údaje nebo se domáhat nahrazení Vašeho souhlasu soudně. Osobně se domnívám, že je lepší vyhovět, nevyhovění by komplikovalo situaci a protahovalo řízení, nicméně stejně by nakonec rozhodnuto o přezkoumání rozhodčího nálezu bylo.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.