Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)
Mám dotaz ohledně prodeje zahrady, kdy vlastníkem jsem já a můj velmi vážně nemocný otec, který není schopen se prodeje osobně zůčastnit (s největší pravděpodobností ani v budoucnosti). Jakým způsobem lze zahradu prodat, popř. jak postupovat v případě, že kupce mám, ale otec nemá možnost mi souhlas dát (na prodeji jsme byli dohodnuti). Děkuji, Dan


ODPOVĚĎ:
Celou situaci můžete vyřešit notářsky ověřenou plnou mocí, kterou Vám otec udělí. Je-li otec imobilní (pokud nemůže chodit) zkuste se s notářem domluvit, že přijde k němu domů. Jeho přítomnost ověří i schopnost otce udělit plnou moc i přes svou nemoc. Záleží na charakteru nemoci Vašeho otce. Není-li schopen se vyjadřovat (koma, mozková mrtvice a totální ochrnutí) mohl by soud rozhodnout o nahrazení souhlasu spoluvlastníka s prodejem věci. V krajním případě můžete podat návrh na soud na zrušení spoluvlastnictví s tím, že bude věc přikázána do Vašeho vlastnictví a otci vyplacena odpovídají podíl.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.