Počet stránek ve webu: 43.110

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Potřebuji přesunout naší ekofarmu. Byli nám nabídnuty pozemky, které jsou momentálně vedené jako orná půda. Chtěli bychom tam postavit takový dům - nedům něco ve stylu mobylheimu. Tedy bez základové desky, rozebiratelné než budeme moci pozemky převést na stavební a naš "dům" přihlásit jako trvalo stavbu. Odpady bychom řešili septikem nebo domácí čovkou, elektřina je v dosahu a vodu studnou. Lze z právního hlediska bydlet na vlastním pozemku v takovém "stanu" ? Děkujeme, Petra a Kája


ODPOVĚĎ:
Požadavky na výstavbu se zabývá stavební zákon a doplňuje ho vyhláška o obecných technických požadavcích na výstavbu č. 137/98 Sb. V ní je charakterizováno, jaké musí mít objekt náležitosti, aby ho bylo možné zkolaudovat jako prostory určené k bydlení. Domnívám se, že dočasný charakter stavby nemusí vadit, avšak může být problém ji umístit na pozemek, který je momentálně veden jako orná půda. V územním plánu obce bude jasně napsáno, zda je možné takovou stavbu na tento pozemek umístit. Celou věc tedy konzultujte se stavebním úřadem případně s katastrem nemovitostí.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.