Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

06/2016 jsem povolil geologické společnosti vstup na můj neoplocený pozemek. Tato společnost mě oslovila, zda jim vstup povolím z důvodu provedení mělkého geologického vrtu a geofyzikálního měření. Tento odběr vzorku má být proveden jako součást projekčních prací před plánovanou výstavbou silnice.

Nyní k mnou nově zjištěným skutečnostem, jsem se rozhodl, že již nechci, aby na mém pozemku byl odběr vzorků proveden, a chci tak zrušit resp. odvolat podpis povolení vstupu na můj pozemek. Můj dotaz je: Mohu toto povolení vstupu na pozemek odvolat? Pokud ano, stačí napsat na adresu společnosti, že toto povolení odvolávám či co vše by mělo být v tomto odvolání uvedeno? Děkuji, Josef

ODPOVĚĎ:
Jste vlastníkem pozemku a máte právo jakkoliv rozhodnout, kdo ho bude užívat či kdo na něj vstoupí. Pokud již nesouhlasíte s tím, aby pracovníci geologické společnosti na pozemek vstupovali, lze souhlas kdykoliv odvolat, samozřejmě bych doporučovala písemně doporučeně na adresu společnosti, přičemž alespoń stručně vymezte, o jaký pozemek se jedná, případně kdy byl prvotní souhlas udělen a za jakým účelem byl udělen.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.