Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Vyřizujeme si hypotéku u jednoho finančního poradce, "něco podobného" jak firma Partners. K žádosti o hypotéku je potřeba kopie našich občanek, daňové přiznání, jelikož podnikáme, potvrzení výše přijmu od manželky z práce apod. Samé citlivé údaje. Máme mu dát k podpisu nějaký dokument, že nás bude zastupovat a samozřejmě nezneužije naše data, existuje takový dokument?

Popř. můžete mi jej zaslat. Stačí, aby tento dokument tento finanční poradce podepsal anebo musí být i ověřený podpis? Děkuji Arnošt

ODPOVĚĎ:
Ano, bylo by dobré, abyste udělili tomuto člověku plnou moc, kde uvedete, k jakým úkonům ho zmocňujete a za jakým účelem bude Vaše osobní a citlivé údaje využívat. Vyplatí se do plné moci detailně vypsat, co mu předáváte a za jakým účelem to on použije. Bohužel takovou listinu si musíte sepsat sami, žádný obecně užívaný vzor k tomuto neexistuje. Právem není vyžadováno, aby podpisy na této plné moci byly ověřené, nicméně to lze doporučit.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.