Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Kdysi v restituci jsme se nepřihlásili k navrácení pozemků, které má nyní ve správcovství pozemkový fond státu. Jistý pán měl o tyto pozemky zájem, ale na příslušném úřadu mu bylo řečeno, že tyto pozemky jsou neprodejné, protože patří nám (o čemž jsme do té doby nevěděli). Tak by mne zajímalo zda nám mohou být navráceny za jakých podmínek a zda se za to bude muset platit. Moc děkuji, Ilona
+

ODPOVĚĎ:
Prvně bych doporučila spojit se státním pozemkovým fondem a na danou věc se přímo zeptat.
Restituovaný majetek měl být vrácen do roku 1999, následně byla promlčecí lhůta pro přihlášení se o zabavený majetek prodloužena na 10 let. Tedy tato prodloužená lhůta skončila v roce 2009. Parlament jednal o jejím prodloužení o pět let a došlo k opětovnému prodloužení a aktuálně tedy budou restituční nároky promlčeny v roce 2014. Náklady na vrácení majetku (znalečné, identifikace pozemků a jejich výměra) byly hrazeny ze státního rozpočtu, ale je možné, že se poměry změnily.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.